Українці позитивно-нейтральні до переселенців

Українці позитивно-нейтральні до переселенців

Опитування
Укрінформ
Переважна більшість українців позитивно ставляться до внутрішньо переміщених осіб.

Такі дані дослідження оприлюднила у четвер на прес-конференції виконавчий директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Наталія Харченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Переважне ставлення до переселенців у населення України є позитивно-нейтральним. Це 90 відсотків, серед яких 43 - позитивно ставляться, 45 - нейтрально і лише 6 відсотків - негативно", - сказала Харченко.

За її словами, позитивне ставлення і у містах концентрації переселенців - це 65 відсотків.

Загалом українці вважають, що переселенці мають рівні права з ними, зокрема, військовий обов'язок мають нести нарівні зі всіма.

Більшість українців не спілкувалися особисто із внутрішньо переміщеними особами. Лише 17 відсотків по всій Україні повідомили, що мали таке спілкування.

При цьому конфліктів між переселенцями та місцевими жителями немає. "81 відсоток опитаних у містах концентрації не знають про конфлікти між переселенцями, водночас 18 відсотків вважають, що через переселенців погіршилась криміногенна ситуація", - йдеться у дослідженні.

За словами заступника міністра у справах окупованих територій Георгія Туки, презентація першого дослідження, яке проводилося  КМІС за сприяння Агентства ООН у справах біженців, є дуже актуальним і водночас несподіваним. "Статистичні дані дуже несподівані. Зокрема, мене зацікавило, що переважна більшість мешканців України формують точку зору до переселенців через ЗМІ - це 65 відсотків. Тому міра відповідальності ЗМІ дуже висока", - сказав Тука. Він також зауважив, що був дуже приємно вражений, що більше 90 відсотків опитаних позитивно ставляться до переселенців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-