У МОН скаржаться, що гроші на підвищені зарплати чиновникам дати забули

У МОН скаржаться, що гроші на підвищені зарплати чиновникам дати забули

Укрінформ
Держслужбовцям з 1 травня мали підвищити зарплату, але і досі на неї не виділили коштів.

Про це написала перший заступник міністра освіти Інна Совсун на своїй сторінці у Facebook.

"Держслужбовцям мали підвищити зарплату з 1 травня 2016 року. Для цього прийняли постанову КМУ, якою встановили нові розміри окладів. Цей крок - критично важливий, адже без підвищення інституційної спроможності державного апарату жодні реформи не можуть бути успішними. А апарат, який працює на зарплату в 200 доларів і розпоряджається мільярдами, ефективним бути не може в принципі", - написала Совсун.

Вона зазначила, що за новим законодавством, рядові головні спеціалісти мали б отримувати оклад в розмірі 4308 гривень окладу + надбавки. У підсумку мала б виходити сума, при якій потенційно можливо було б говорити про залучення хороших фахівців. Це ще не конкурентна зарплата, але вже щось.

"От тільки при цьому забули... виділити на це гроші. Тому для того, щоб заплатити нові оклади, але при цьому не вийти за межі фонду оплати праці, - бухгалтерія виплатить чисті оклади, але знімає абсолютно всі надбавки. Тому по факту зарплати будуть зменшуватись", - наголосила Совсун.

За її словами, ситуація виглядає так: якщо головний спеціаліст Департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки Ольга Фарятьєва у минулому місяці отримала 3614 грн, то в наступному їй нарахують ще менше. Тобто, за її словами, ухвалити закон недостатньо, треба ще виділити гроші на його реалізацію, прийняти зміни до бюджету і виділити гроші. Інакше це працювати не може.

"І не треба казати, що от давайте всіх скоротимо, а тим, хто лишиться, - піднімемо зарплати. Не скажу за всі міністерства, але для порівняння у Міністерстві вищої (тільки вищої!) освіти і науки Польщі працює 700 чоловік, у Німеччині - 900 (і там ще є дуже потужні міністерства по кожній землі), а у нас в Мініосвіти працює 320 чоловік. У Норвегії в Міносвіти працює стільки ж людей, як в Україні. От тільки населення Норвегії - 5 мільйонів", - додала Совсун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-