Комітет Ради підтримав проведення

Комітет Ради підтримав проведення "Маршу рівності" у Києві

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з прав людини, нацменшин і міжнаціональних відносин та його голова Григорій Немиря підтримали проведення "Маршу рівності" ЛГБТ-спільнот у Києві, запланованого на 12 червня.

Про це йдеться у заяві голови Комітету ВР, оприлюдненій на сайті парламенту.

"Забезпечення дотримання права на мирне зібрання є важливим показником демократичного розвитку суспільства. Саме тому висловлююсь на підтримку мирної правозахисної ходи Маршу рівності та закликаю правоохоронні органи забезпечити правопорядок і безпеку під час заходу", - наголосив Немиря.

Він нагадав, що згідно зі статтею 39 Конституції України громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації.

"Сповідуючи європейські та демократичні цінності, наголошую, що всі громадяни України мають конституційне право на мирний мітинг чи демонстрацію, а обов’язок держави - гарантувати безпеку учасників", - зауважив нардеп.

Немиря також підкреслив, що дискримінація, залякування та фізична агресія щодо сексуальних меншин не можуть проявлятися в правовій державі, яка прагне до європейської спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-