З українців беруть за власний газ більше, ніж за імпортний – Тимошенко

З українців беруть за власний газ більше, ніж за імпортний – Тимошенко

Укрінформ
Лідер партії "Батьківщина", народний депутат Юлія Тимошенко, яка присутня на засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, обіцяє подати до суду, у разі ухвалення рішення про підвищення тарифів на тепло і гарячу воду.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У мене немає сумнівів, що тут приймуть рішення, продиктоване з Банкової. Але ми підемо в суд", - заявила вона.

Тимошенко заявляє про недотримання владою низки обіцянок щодо регулювання тарифів на ЖКП, а також щодо невідповідності заявлених показників галузі реальному стану справ. Зокрема, вона нагадала про обіцянку перерахувати тарифи, у разі, якщо споживання газу в країні виявиться нижчим від об'єму, врахованому при формуванні тарифів.

"Ви на 2015 рік заклали споживання населенням 21,3 млрд кубометрів. Населення реально спожило 17,2 млрд кубометрів. Ви обіцяли, що якщо населення буде споживати менше, то гроші будуть повернуті. Де перерахунок?", - заявила лідер "Батьківщини".

Вона також зазначила, що обсяги споживання населенням газу давно стали нижчими за власний видобуток "блакитного палива".

"Крім того, ви говорили, що українського газу не вистачає. Україна торік видобула 19,9 млрд кубометрів. А населення спожило 17,2 млрд кубометрів", - наголосила вона.

Тимошенко також обурилася, що газ власного видобутку продається населенню за ціною, дорожчою від імпортованого.

"Ми продаємо газ власного видобутку населенню за ціною 285 дол. за 1000 кубічних метрів", - заявила лідер "Батьківщини".

Як повідомляв Укрінформ, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг 9 червня проводить засідання, присвячене встановленню тарифів на теплову енергію, на послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води для потреб населення.

У порядку денному засідання - встановлення тарифів на теплову енергію для потреб населення ліцензіатам комісії; про встановлення тарифів на послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води для потреб населення, що надаються населенню суб'єктами господарювання, які є виконавцями цих послуг, ліцензіатам комісії.

Крім того, очікується розгляд питання про встановлення тарифів на послугу з централізованого постачання гарячої води для управителів багатоквартирних будинків ліцензіатам комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-