Суд Одеси дав російському бойовику дві доби за образу воїнів АТО

Суд Одеси дав російському бойовику дві доби за образу воїнів АТО

Укрінформ
Малиновський райсуд Одеси розглянув у середу справу про дрібне хуліганство в залі суду, яке інкримінувала поліція російському бойовику Євгенію Мефьодову, що є одним з активних учасників масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року.

Суд опитав п'ятьох свідків, четверо з яких підтвердили викладені у заяві до Малиновського відділу поліції факти завдання публічних образ та нецензурної лайки, адресованої Мефьодовим присутнім на судовому процесі одеситам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Люди в залі (Апеляційного суду Одеської області - ред.) були обурені словами Мефьодова, який назвав українських військовослужбовців у зоні АТО "терористами". Називав "проявом суїцидального психозу" навіть присутність у судовій залі українських патріотів і АТОшників. Правопорушник також неодноразово нецензурно лаявся в публічному місці, чим спричинив мені зокрема тяжкі моральні переживання", - засвідчив у суді один із авторів заяви до поліції Теодор Пановський.

Підтвердили факт дрібного хуліганства Мефьодова також свідки Стерненко, Кожухар та інші, які уточнили, що найчастіше підсудний нецензурно лаявся на адресу головного свідка обвинувачення у "справі 2 травня".

Втім, одна із присутніх на судовому процесі у "справі 2 травня", що представилась троюрідною сестрою Мефьодова, заявила, що не чула з боку підсудного ні образ, ані нецензурщини.

Після заслуховування сторін у справі про адміністративне правопорушення суддя виніс ухвалу - призначити фігуранту "справи 2 травня" дві доби адміністративного арешту за нецензурну лайку, а також зобов'язав правопорушника сплатити судовий збір в розмірі 275 гривень.

Однак із Малиновського райсуду конвоїри доставили підсудного Мефьодова не до ізолятора тимчасового утримання Одеського облуправління поліції, а до сусіднього Приморського райсуду Одеси, до якого процесуальний керівник з боку сторони обвинувачення у "справі 2 травня" вніс клопотання про зміну запобіжного заходу підозрюваному Мефьодову - замість домашнього арешту на тримання під вартою.

Правоохоронці пояснили журналістам, що у Приморському суді зараз розглядається клопотання державного обвинувачення про обрання міри запобіжного заходу стосовно Мефьодова у кримінальній справі за ознаками ст.129 (загроза вбивством) Кримінального кодексу України у зв’язку з новими обставинами, що відкрилися.

Як повідомляв Укрінформ, державне обвинувачення інкримінує 22 учасникам масових заворушень  в Одесі скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 294 (масові безлади, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. П'ятеро обвинувачених, в тому числі громадяни України Долженков, Корчинський, Романюк та громадяни Російської Федерації Сакаулов і Мефьодов, перебувають у СІЗО. На попередніх засіданнях суду свідки, в тому числі офіцер поліції, підтвердили їх активну участь у масових заворушеннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-