Місія ЄС оцінила процес переатестації у Нацполіції

Місія ЄС оцінила процес переатестації у Нацполіції

Укрінформ
Місія ЄС високо оцінила процес переатестації в Національній поліції України і пообіцяла й надалі підтримувати цей процес.

Про це заявив старший радник з питань спеціальної перевірки Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) Рафал Замжицький. 

"Консультативна місія ЄС виступила спостерігачем цього процесу, привітавши досягнутий прогрес. Ми розуміємо, що наші партнери в Україні хочуть бачити миттєві результати. Але ми вже наголошували: цей процес потребує певного часу, наразі він вдосконалюється", - цитує Замжицького прес-служба Нацполіції.

Представник ЄС відзначив також склад атестаційних комісій, які були відібрані з урахуванням досвіду й обізнаності щодо роботи поліції, політичної, економічної та кримінальної ситуації у відповідних регіонах". 

"Ми й надалі підтримуватимемо цей процес", - пообіцяв старший радник КМЄС. 

За словами Замжицького, представники місії спостерігатимуть за переатестацією поліцейських протягом найближчих місяців. Наступний етап спостереження у Чернігові та Черкасах цього тижня.

У Нацполіції нагадали, що за статистикою, яку озвучив очільник МВС Арсен Аваков, переатестація «відсіває» до 30% керівного складу поліції.  За його словами, працівникам, поновленим судами, у новій поліції місця не буде.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-