Савченко заявляє, що відмовиться від статусу учасника АТО

Савченко заявляє, що відмовиться від статусу учасника АТО

Укрінформ
Народний депутат України Надія Савченко заявляє, що відмовиться від свого статусу учасника АТО, оскільки вона не інвалід, може працювати і їй не потрібна допомога від держави.

Про це вона сказала у середу на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вирішила для себе, що відмовлюся від статусу учасника бойових дій. Тому що я вважаю, що повернулась із руками й ногами, не каліка, я можу працювати і не вважаю за потрібне брати за це якусь грошову подяку від народу, який і без того живе бідно", - заявила Савченко.

Вона зауважила, що пропонує такий крок зробити й іншим бійцям за винятком тих, хто справді став інвалідом і потребує допомоги від держави. 

"Я виключаю лише ту категорію бійців, які дійсно залишилися інвалідами після війни і їм потрібна допомога", - сказала народний депутат.

Вона нагадала, що навіть після Другої світової війни ветеранів почали вшановувати лише після того, як країну підняли з руїн.

"І зараз так само я хочу підняти країну з руїни після війни, і тільки потім треба буде подумати про те, що  слід подякувати тим, хто був на війні на передовій", - наголосила Савченко.

При цьому вона зазначила, що зараз дуже важко розібратись, хто дійсно воював в АТО, а хто "тільки прийшов і пішов". Над цим, за її словами, ще доведеться багато працювати.

Савченко нагадала, що є дуже багато випадків, коли люди приїджають в зону АТО лише для того, аби отримати "корочку". І після війни буде дуже багато людей, які захочуть мати статус учасника бойових дій. 

"Після цієї шаленої ситуації, яка зараз є на Донбасі, ми матимемо цілу країну атошників, з якими ми не будемо знати, що робити. Тому що пільги хлопців, які повернулися з війни, будуть поширюватися і на їх матерів, батьків, дружин і дітей", - сказала Савченко, зауваживши, що вже зараз потрібно вирішувати, що з цим робити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-