Уряд урегулював питання із соцвиплатами переселенцям

Уряд урегулював питання із соцвиплатами переселенцям

Укрінформ
Кабінет Міністрів України ухвалив проект постанови "Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам", завдяки якій переселенці зможуть вчасно отримувати свої пенсії та соціальні виплати.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли вимушені переселенці терплять приниження, бігаючи по кабінетах, то я цього не розумію. Я був у Маріуполі та зустрічався із людьми, вони мені розказували, як вони бігають, випрошують печатки та довідки. Ми зараз це питання врегулюємо", - сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Він звернувся до всіх чиновників на місцях з проханням зрозуміти, що цим людям дуже важко, бо вони змушені були покинути свої домівки, тому треба допомагати їм, а не ганяти по кабінетах.

Нагадаємо, що з прийняттям змін до Закону про «Захист прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» з 13 січня 2016 року виникла неузгодженість з діючим Положенням КМУ №509 від 1 жовтня 2014 року в частині реєстрації ВПО. 

Через це деякі вимушено переселені особи відчули складнощі в оформленні виплат від управління соціального захисту. Наразі завдяки змінам у Положення будь-які перепони для швидкого оформлення виплат будуть зняті, а виплати здійснюватимуться вчасно та у повному обсязі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-