"Зайве" з Будинку профспілок у Києві приберуть за 200 тисяч

Укрінформ
Столична влада разом з виконавчою службою мають намір розпочати демонтаж незаконної двоповерхової надбудови на Будинку профспілок 10 червня.

Про це Українській правді заявив народний депутат і радник мера з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець.

"На наступному тижні ми плануємо демонтувати оті два поверхи, що надбудовані незаконно. Ми вже прорахували, як це технічно зробити", - сказав він.

За словами радника мера, частково з демонтажем допоможуть меценати, частково на це витратять кошти комунальників.

"До 9 червня виконавча служба на основі рішення суду дала час Профспілкам демонтувати ці два поверхи. Якщо вони до 9 червня цього не зроблять, то ми кажемо виконавчій службі, що ми як місто готові взяти процес демонтажу на себе. Тоді демонтуватимуть комунальники разом з виконавчою службою", - сказав Білоцерковець.

За його словами, роботи з демонтажу оцінюють у 100-200 тисяч гривень.

"Це дуже приблизні підрахунки. Проблема полягає в тому, що між двома поверхами є перекриття. Розібрати газобетон  не важко. А от з перекриттям складніше. Від цього і залежатиме кінцева вартість", - пояснив радник мера.

Він додав, що разом з демонтажем місто планує і закрити незаконне кафе "Каратель", де вранці 8 червня прибрали літній майданчик на тротуарі.

За словами Білоцерковця, демонтаж може розпочатися вже 10 червня.

Як відомо, у жовтні 2014 року на даху Будинку профспілок, який згорів у лютому 2014 року, розпочалося будівництво.

Згодом стало відомо, що два поверхи загальною площею близько 800 квадратних метрів надбудували незаконно.

У березні 2015 року у ФПУ запевнили, що реконструкція Будинку профспілок, який постраждав від пожежі під час акцій протесту у лютому 2014 року, передбачає відновлення будівлі у колишньому вигляді.

У липні 2015 року з’ясувалося, що незаконні поверхи над Будинком профспілок на замовлення Київської міської ради профспілок добудувала компанія "Буд Жил-Пром".

Незаконну надбудову обіцяли знести в обмін на землю на Хрещатику. 

За даними ЗМІ, більше 30% Будинку профспілок віддадуть ТОВ "ІТТ-Нерухомість" з орбіти заступника міністра фінансів України Оксани Маркарової. Натомість компанія виступить інвестором реконструкції будівлі, що постраждала від пожежі під час Євромайдану.

23 березня Вищий господарчий суд зобов’язав Київську міську раду профспілок та ТОВ "Європолекс" демонтувати незаконну надбудову на Будинку профспілок у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-