TI: електронні майнові декларації викриють віп-чиновників

TI: електронні майнові декларації викриють віп-чиновників

Укрінформ
Transparency International очікує запровадження в Україні електронних майнових декларацій, завдяки яким з'явиться адміністративна і кримінальна відповідальність для чиновників за неправдиві дані про майно.

Про це заявив голова правління ТІ-Україна Андрій Марусов на прес-конференції у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми дуже всі чекаємо запровадження електронних майнових декларацій. Це не через те, що тоді кожен громадянин зможе своїх віп-чиновників у кожній області уже цього року перевірити на доброчесність - на яких машинах вони їздять, що вони купують. Це дуже важливо, оскільки одночасно із відкриттям цієї бази даних наступатиме адміністративна і кримінальна відповідальність. Якщо, наприклад, чиновник каже, що він бідний, як церковна миша, а насправді їздить на Лексусах і Мерседесах. Зараз усе, що ми можемо робити - це просто констатувати", - сказав Марусов.

Він підкреслив, що лише після запровадження такої бази даних буде "конкретне покарання за брехню".

Представники Transparency International також зауважили, що Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з ними запевнив, що запровадження таких декларацій - питання кількох тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-