У подорож за кордон МЗС пропонує взяти Travel Advisor

У подорож за кордон МЗС пропонує взяти Travel Advisor

Укрінформ
МЗС України планує розробити для українців, які виїжджають за кордон, так званий Travel Advisor – порадник для подорожуючого в електронному вигляді, який можна було б переглядати на сайті МЗС, а також скачати на мобільні пристрої.

Про це під час зустрічі з українською громадою у Варшаві в Українському домі заявив директор консульського департаменту МЗС України Андрій Сибіга, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Польщі.

“Для наших громадян хочемо зробити Travel Adviser. Куди б людина не поїхала, по сучасних засобах комунікації вона могла зайти на сайт МЗС України, аби побачити рекомендації, познайомитися з поточною ситуацією у країні, куди планується подорож, скачати відповідну програму на мобільний пристрій”,- сказав Сибіга.

Він поінформував, що останнім часом у світі побільшало різного роду надзвичайних ситуацій, пов’язаних як з природними катаклізмами, так і викликаних людським чинником - різного роду катастрофи, теракти тощо.

“У дуже багатьох випадках серед постраждалих є громадяни України”,- констатував дипломат.

У зв’язку з цим, при МЗС України створено групу кризового реагування, яка з усім необхідним обладнанням готова до дій і вильоту в будь-яку гарячу точку світу упродовж 24 годин.

“Ці люди мають відповідний досвід, знають як діяти в різного роду ситуаціях”,- наголосив директор консульського департаменту МЗС України.

Він повідомив сумну статистику: щороку МЗС України допомагає репатріювати на батьківщину понад 3 тис. громадян України, які померли за кордоном. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-