Слідство у справі MH17 вилучає матеріали приватного розслідування - ЗМІ

Слідство у справі MH17 вилучає матеріали приватного розслідування - ЗМІ

Укрінформ
Слідство у справі катастрофи авіалайнера "Малайзійських авіаліній" над Донбасом у 2014 році хоче вилучити матеріали одного з приватних розслідувань у цій справі.

Про це повідомила нідерландська газета De Telegraaf, передає "Радіо Свобода".

Відзначається, що в минулу середу в присутності представників поліції і органів юстиції Швейцарії був відкритий сейф в банку UBS в Цюріху, де ці матеріали зберігав приватний розслідувач з Німеччини Йозеф Реш.

Прокуратура Нідерландів, яка направляла про це в Швейцарію запит про правову допомогу, не повідомила, що саме було в тому сейфі. Тепер суд у Швейцарії повинен вирішити, які з цих матеріалів передати слідству.

Згідно з повідомленням, інформацію про оренду Решем цього сейфа отримали завдяки обшуку в його будинку в Німеччині, який був здійснений напередодні.

Йозеф Реш, засновник приватного слідчого агентства Wifka, ще восени 2014 року оголосив про винагороду в 30 млн доларів за інформацію, яка привела б до винуватців катастрофи літака, і 17 млн доларів за інформацію про спробу держав або державних організацій приховати таку інформацію. Такі кошти, за його словами, надав анонімний клієнт, який замовив приватне розслідування катастрофи.

Рік тому Реш заявив, що премія в 17 млн за певну інформацію була виплачена, і на цьому його розслідування закінчено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-