СБУ викрила механізм розкрадання держкоштів на закупівлях медпрепаратів

СБУ викрила механізм розкрадання держкоштів на закупівлях медпрепаратів

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили механізм розкрадання підприємцями понад 100 мільйонів гривень державних коштів, виділених на придбання медичних препаратів для хворих на ниркову недостатність.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Київська комерційна структура впродовж 2013 - 2015 років перемагала у тендерах, які проводилися Міністерством та обласними департаментами охорони здоров'я. Загальна сума поставлених бізнесменами виробів медичного призначення для перитонеального діалізу, перевищила 800 мільйонів гривень. Під час перевірки співробітники спецслужби встановили, що менеджмент фірми використовував корупційні зв'язки з-поміж обласних лікарів-нефрологів. Медики за змовою з підприємцями штучно збільшували потребу регіонів у цьому препараті, завищена кількість якого потім прописувалася у технічних умовах тендерів. За попередніми підрахунками, за цей період на державні гроші закуплено "зайвої" продукції на понад 100 мільйонів гривень», - йдеться у повідомленні.

Служба безпеки України поінформувала відповідні контролюючі органи для здійснення перевірки поточних закупівель за участю київської фірми. Наразі профільні фахівці перевіряють тендерну документацію.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-