Директора української бібліотеки в Москві звинуватили в екстремізмі й розтраті

Директора української бібліотеки в Москві звинуватили в екстремізмі й розтраті

Укрінформ
Адвокат, керівник правозахисної групи юристів "Команда 29" Іван Павлов повідомив, що в Москві завершено попереднє розслідування у сфабрикованій справі директора Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Сьогодні Слідчий комітет оголосив про закінчення попереднього слідства у кримінальній справі щодо Шаріної. Наступного тижня ми можемо розпочати ознайомлення з матеріалами справи. Мою підзахисну обвинувачують за "екстремістською" статтею 282 Кримінального кодексу РФ і за двоми епізодами "економічної" статті 160 КК РФ(розтрата, здійснена у великому або особливо великому розмірі) ",- сказав адвокат.

За його словами, Шаріній висунуто обвинувачення в остаточній редакції. Павлов вважає, що слідству так і не вдалося сформулювати, які саме дії його підзахисною мають бути визнані злочинними.

Як повідомляв Укрінформ, з 30 жовтня 2015 року Шаріна перебуває під домашнім арештом. Вона була затримана відразу після обшуку у бібліотеці, під час якого вилучили ряд книг і журналів, у тому числі дитячий журнал «Барвінок», визнаних забороненими екстремістськими матеріалами. Окрім обвинувачень «у збудженні національної ненависті і ворожнечі», 5 квітня обвинувачення - на думку адвоката для підстраховування - інкримінувало Шаріній ще і розтрату.

Правозахисний російський центр "Меморіал" визнав Наталію Шаріну політичним в'язнем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-