Питання блокади Криму розділило українців

Питання блокади Криму розділило українців

Опитування
Укрінформ
Думки учасників соціологічного дослідження розділились майже порівну між підтримкою і засудженням блокади тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим.

Результати опитування оприлюднили експерти Центру Разумкова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, 38% і 37% опитаних позитивно й негативно оцінюють продовольчу блокаду, 40% і 37% - енергетичну блокаду Криму.

Продовольчу блокаду Криму підтримують більшість респондентів на заході і в центрі (59% і 44%), не підтримують - на півдні (40%), сході (58%) та Донбасі (48%).

Розподіл відповідей щодо енергетичної блокади є практично таким самим: підтримують на заході (62%) і в центрі (47%), не підтримують - на півдні (40%), сході (57%) і Донбасі (49%).

На думку соціологів, такий розподіл відповідей свідчить, що використання радикальних заходів у відносинах з окупованими територіями без наявності доведеної до суспільства загальної стратегії дій держави, може стати джерелом внутрішньої напруженості.

Дослідження проведено соціологічною службою Разумкова 11-23 грудня 2015 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 10 071 респондента віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки - 1 відсоток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-