ЛитПолУкрбриг розпочала вишкіл у масштабних навчаннях НАТО

ЛитПолУкрбриг розпочала вишкіл у масштабних навчаннях НАТО

Фото
Укрінформ
Литовсько-польсько-українська бригада розпочала польовий вишкіл за сценарієм операцій зі стабілізації в рамках навчання «Анаконда-2016», яке триватиме на полігоні Нова Деба у Польщі до 17 червня.

Церемонія відкриття навчання відбулася під керівництвом командира ЛИТПОЛУКРБРИГ бригадного генерала Адама Йокса, повідомляє сайт Міноборони.

Бригадний генерал Адам Йокс наголосив на важливості участі багатонаціональних підрозділів в «Анаконді-2016». За його словами, це навчання відкриває широкі можливості для поглиблення співпраці між країнами-партнерами, дозволяє підвищити рівень підготовки та зміцнити взаєморозуміння між військовослужбовцями.

Заступник командира бригади полковник Володимир Юданов підкреслив, що для Литовсько-польсько-української бригади це перший значний захід бойової підготовки з моменту її відкриття 26 січня 2016 року. Орган військового управління розгортає операційний командний пункт, який керуватиме приданими підрозділами під час імітації операції зі стабілізації.

«Анаконда-2016» дає управлінню бригади та підрозділам можливість підтвердити взаємосумісність, а також налагодити співпрацю з існуючими та потенційними партнерами,» – додав бригадний генерал Адам Йокс.

Зокрема, український взвод 80-ї окремої десантно-штурмової бригади увійшов до складу польського батальйону. Під час виконання навчальних завдань буде перевірено застосування багатонаціональних підрозділів на тактичному рівні.

Варто нагадати, що навчання «Анаконда-2016» триває на найбільших полігонах ЗС Республіки Польща. У ньому бере участь понад 31000 військовослужбовців із 23 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-