Більшість українців негативно ставляться лише до Кремля

Більшість українців негативно ставляться лише до Кремля

Опитування
Укрінформ
Більшість українців у цілому до громадян Російської Федерації ставляться нейтрально.

Про це під час презентації результатів соціологічного дослідження "Ідентичність громадян України в нових умовах: стан, тенденції, регіональні особливості" розповів заступник генерального директора Центра Разумкова Юрій Якименко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У цілому до громадян Росії відносна більшість українців ставиться нейтрально, хоча, зрозуміло, ставлення і погіршилося", - сказав Якименко.

Так, за його словами, до росіян ставляться нейтрально 38% респондентів, а частка українців, які ставляться до них позитивно, дещо перевищує частку тих, чиє ставлення є негативним - 30% і 23% відповідно.

Водночас соціолог підкреслив, що більшість українців негативно ставляться до органів влади РФ - президента (73%), уряду та державної думи (по 69%).

Якименко зауважив, що в порівнянні з квітнем 2014 року зросла кількість респондентів, які негативно ставляться до владних інститутів РФ, зменшилася частка тих, хто має позитивне ставлення до росіян і зросла частка негативного та нейтрального ставлення до громадян Росії.

Як зазначається в результатах дослідження, серед жителів Донбасу негативно ставиться до російського президента та інших органів державної влади РФ 41% громадян, тоді як на заході таке ставлення мають 93% громадян, на сході - 56%.

Дослідження проведено соціологічною службою Разумкова 11-23 грудня 2015 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 10 071 респондент віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки - 1 відсоток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-