Спецпредставник США обговорить з нардепами питання ЛГБТ

Спецпредставник США обговорить з нардепами питання ЛГБТ

Укрінформ
Спеціальний посланник Державного департаменту США з питань прав людини ЛГБТІ-осіб Ренді Беррі під час зустрічей із представниками київської міської влади та Нацполіції пересвідчився у їх готовності підтримувати свободу висловлювань усіх українців, зокрема й учасників запланованого на 12 червня маршу рівності.

Про це він заявив на брифінгу в Києві у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я провів дуже продуктивні зустрічі в Україні, особливо щодо маршу рівності. Я зустрічався з представниками міської адміністрації, головою Нацполіції і побачив, що вони готові підтримати свободу висловлювань усіх українців. Дуже важливе питання щодо цього маршу - з одного боку, логістика, з другого - ті публічні заяви, які будуть робитися у зв'язку з цим маршем", - сказав Беррі.

Він розповів, що також мав зустрічі з організаторами маршу рівності та представниками громадянського суспільства, на яке покладає великі надії у плані проведення роз'яснювальної роботи щодо рівності прав, зокрема ЛГБТ-спільноти. Окрім того, на сьогодні у нього заплановані зустрічі з представниками бізнес-спільноти та Верховної Ради. "Це будуть базові бесіди", - зазначив Беррі.

Він поінформував, що з моменту створення його офісу у лютому 2015  році вже відвідав 43 країни, щоб провести важливі розмови щодо прав ЛГБТ не як окремої спільноти, а в руслі забезпечення рівності всіх людей на планеті.

"Ми працюємо і з урядами, і з бізнесом, і з суспільством, розповсюджуючи наше розуміння, що означає рівність згідно із законом. В Україні дуже мотивоване громадянське суспільство, яке має великий потенціал для змін. Водночас мені здається, що в Україні питання ЛГБТ дуже повільно входять у політичний порядок денний", - зауважив Беррі.

Як повідомлялося,  голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе 4 червня заявила, що правоохоронці налаштовані дуже жорстко захищати усіх громадян, які мають право висловити свою думку, і пообіцяла, що повний план дій поліції на забезпечення громадського порядку під час маршу рівності буде оприлюднений  9 червня. 

Водночас зареєстрована 30 травня на сайті Київради петиція про заборону проведення в Києві форуму "Київ Прайд 2016" і гей-параду, запланованого на 12 червня, набрала вже понад 12, 5 тис. підписів  при необхідних 10 тис. і має бути розглянута керівництвом міста. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-