Затриманий в Україні французький «терорист» працював на селі - ЗМІ

Затриманий в Україні французький «терорист» працював на селі - ЗМІ

Укрінформ
Французькі ЗМІ знайшли місце помешкання арештованого в Україні за підозрою в підготовці теракту на Євро-2016 француза Грегуара М. і дізналися, що до поїздки за кордон він працював сільськогосподарським найманим робітником, про якого, до того ж, склалася непогана думка в колег.

Про це у статті під назвою «Якого біса робив цей Грегуар в Україні, та ще з таким арсеналом?» пише французьке видання Aujourd’hui en France.

«Грегуар М., арештований в Україні за підозрою в тероризмі, був найманим робітником у сільськогосподарському кооперативі департаменту Нижній Рейн. Колеги та знайомі описують його як ввічливого сусіда й акуратного працівника», - пише ЗМІ.

Видання також повідомляє, що у поліції не було жодних компрометуючих даних про підозрюваного у підготовці до терактів француза. Однак після обшуку в його будинку співробітники правоохоронних органів виявили докази його приналежності до одного з ультраправих угруповань. При цьому ЗМІ не публікує його назву, а також спростовує причетність Грегуара М. до терористичної діяльності на основі свідчень джерела в правоохоронних органах Франції.

«Поки всі зібрані нами докази дозволяють говорити тільки про незаконну торгівлю зброєю. Жодних доказів приналежності до терористичного угруповання в нас немає», - зазначив співрозмовник. Крім того, за його словами, професійна діяльність підозрюваного виправдовує його поїздку до України, до того ж він був заарештований, коли перебував за кермом машини, що належить роботодавцю.

Що було далі, правоохоронець не міг втямити. «Але те, що було далі - для нас залишається повною загадкою. Як йому вдалося придбати таку кількість зброї і з якою метою - ми не знаємо», - розповів він газеті.

Французька поліція сподівається отримати більше інформації від своїх українських колег. Поки ж вона займається перевіркою всіх останніх переміщень затриманого. Французькі слідчі зазначають, що їм досі не відомо місце, в якому утримують арештованого Грегуара М. Не маючи поки можливості допитати підозрюваного, французькі слідчі намагаються визначити мотиви вчинку підозрюваного.

Раніше повідомлялося, що в машині Грегуара було знайдено 3 ракетних комплекси, автомати Калашникова з набоями, 100 детонаторів, та вибухівку вагою 125 кг. Його затримали на кордоні України з Польщею українські спецслужби 21 травня. Після чого у Франції було відкрито слідство, яке ведуть одночасно кримінальна поліція міста Нансі і Центральне відділення по боротьбі з організованою злочинністю. Слідству належить визначити, з якою метою Грегуар намагався ввезти до Франції зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-