Transparency обіцяє тримати на особливому контролі справи Януковича і

Transparency обіцяє тримати на особливому контролі справи Януковича і "Сім'ї"

Укрінформ
Антикорупційні організації просять Генеральну прокуратуру України долучити незалежного іноземного прокурора до розслідування злочинів колишнього президента України Віктора Януковича та його поплічників. 

Про це йдеться в спільній заяві Transparency International Україна, Адвокатів Небесної сотні та інших антикорупційних організацій, яка є в розпорядженні Укрінформу. 

"Закликаємо Генеральну прокуратуру України застосувати інститут спільних міжнародних слідчих груп, долучивши до розслідувань кримінальних правопорушень Януковича та його поплічників слідчих з тих країн, в яких так само здійснювалася злочинна діяльність (реєструвались компанії, витрачались кошти, отримані кримінальним шляхом). Для підвищення довіри до такої спільної слідчої діяльності, координація розслідування має здійснюватися прокурором країни-партнера", - йдеться в заяві. 

Окрім незалежного іноземного прокурора антикорупційні організації просять створити в Україні незалежний та доброчесний антикорупційний суд, в якому б був передбачений спеціальний механізм добору суддів, із залученням до конкурсної комісії представників міжнародних організацій та країн-партнерів.

В заяві акцентується, що до тих пір, поки вимоги антикорупційних організацій не виконані, справи Януковича, його сина та 11 його поплічників будуть триматися на контролі Transparency International Україна та антикорупційних організацій. 

"Звертаємо увагу на те, що відсутність покарання для представників режиму В. Януковича та власне самого В. Януковича підриває віру в верховенство права на початковому етапі формування нових антикорупційних органів. Ми триматимемо на особливому контролі справи  відносно наступних осіб: Янукович В.Ф., Янукович О.В., Бойко Ю.В., Клименко О.В., Захарченко В.Ю., Арбузов С.Г., Іванющенко Ю. В., Клюєв А.П., Клюєв С.П., Азаров О.М.,  Курченко С.В., Ставицький Е.А., Злочевський М.В. 

Ми закликаємо інші організації, юридичне співтовариство, небайдужих громадян долучатися до процесу притягнення до відповідальності Януковича та його поплічників", - наголошується в спільній заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-