Франція видала 2,5 тисячі віз українцям на Євро-2016

Франція видала 2,5 тисячі віз українцям на Євро-2016

Укрінформ
Франція видала з початку року 13 тисяч віз громадянам України, у тому числі 2,5 тисячі віз спеціально для вболівальників, які надали відповідні документи до візового відділу Посольства Франції в Україні з метою відвідання Європейського чемпіонату з футболу Євро-2016.

Про це, відповідаючи на прохання власного кореспондента Укрінформу у Франції прокоментувати хід видачі віз українським уболівальникам, заявив офіційний представник зовнішньополітичного відомства Франції Ромен Надаль.

«Візовий відділ посольства Франції в Україні дуже навантажений у зв'язку з наближенням Євро-2016. У цьому зв’язку було розгорнуто додатковий персонал. З початку року видано 13 тисяч віз, у тому числі 2,5 тисячі - спеціально для цих змагань», - підкреслив дипломат.

За його словами, посольство в Україні завчасно попереджало вболівальників подавати документи ще з квітня. «Наше посольство просило шанувальників (футболу) подавати заяви на отримання візи з квітня. Заяви власників квитків на Євро-2016 розглядаються у пріоритетному порядку», - підкреслив Надаль.

Дипломатичні джерела Укрінформу у Франції спростували упереджене ставлення саме до українських уболівальників, які подали заяви на отримання віз до Франції на Євро-2016. За словами співрозмовника агентства, працівники візового відділу посольства Франції керуються загальними критеріями та вимогами видачі віз, передбачених Шенгенською угодою, хоча й розглядають заяви саме вболівальників у пріоритетному порядку. «Випадки відмов у видачі віз мають місце, але вони пов’язані, передусім, з неповним досьє або недотриманням інших вимог для позитивного результату саме з вини заявника», - зазначив дипломат, додавши, що посольство намагається з розумінням ставитися до кожного випадку.

Раніше низка українських ЗМІ повідомила, що родині юного вболівальника Володимира Бобенчика було відмовлено у візі для поїздки на матчі Євро-2016. Попри надані посольству Франції документи, консул ухвалив рішення, що «інформація, надана, щоб обгрунтувати цілі та умови можливого перебування, не виглядає переконливою».

Сьогодні в Києві група громадських активістів провела пікет біля посольства Франції, щоб висловити свій протест проти візової політики. Як заявили рідні хлопчика, якому сьогодні виповнилося 8 років, їм запропонували подати апеляцію та перебронювати готель. Наразі візове рішення не ухвалено. Родина Бобенчиків збиралася у середу відлітати до Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-