Українські патрульні вирушили на навчання до Туреччини

Українські патрульні вирушили на навчання до Туреччини

Фото, відео
Укрінформ
У неділю перша група патрульних поліцейських відбула на навчання до Туреччини.

Про це інформує прес-служба Нацполіці.

"22 працівника підрозділів патрульної поліції, серед яких – двоє дівчат, близько тижня стажуватимуться на базі правоохоронних органів Турецької Республіки. Поліцейські пройдуть тренінг із тактики дій під час масових заходів", - йдеться у повідомленні.

За словами головного інспектора відділу договірної роботи та міжнародного співробітництва Департаменту патрульної поліції Олесі Омелянович, дуже важливим є те, щоб поліцейські, особливо патрульні, володіли такими навичками.

На цей курс відбиралися саме інструктори з тактичної підготовки. Вони пройшли базовий курс з тактики і мають досвід викладання. Самі патрульні кажуть, що  перейняти для себе такий досвід для них вкрай важливо.

"Це новий досвід, розвиток, тому для нас це дуже важливо. Наша служба нова, і всі знання – лише на власному досвіді. Тому чим більше таких тренінгів, тим  більше досвіду, і це є добре", – зазначив інспектор патрульної поліції Києва Станіслав Полухін.

Його колега зі столичної патрульної поліції Віталій Жадан додав, що подібні тренінги для українських поліцейських просто необхідні, адже це – обмін досвідом.

"Тренінг, який нам проводитимуть, стосується охорони громадського порядку, тобто захисту громадян безпосередньо під час масових заходів. Я думаю, що нам буде чого повчитися", – зазначив він.

Нагадаємо, раніше глава Національної поліції Хатія Деканоідзе повідомила про те, що майже тисяча поліцейських пройдуть стажування в Туреччині. Ця домовленість була досягнута під час зустрічі з участю міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова і глави Нацполіції Хатії Деканоідзе з Послом Турецької Республіки в Україні Йонетом Джаном Тезелем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-