Українці затримали француза, який міг готувати теракт на Євро-2016

Українці затримали француза, який міг готувати теракт на Євро-2016

Укрінформ
Українські прикордонники затримала на кордоні з Польщею 25-річного громадянина Франції з автоматами Калашинкова, гранатометами, набоями та вибухівкою.

Про це повідомив французький телеканал М6, журналісти якого припустили, що їхній співгромадянин планував теракти у Франції.

"Українські прикордонники затримали на кордоні з Польщею 25-річного француза, мешканця Лотарингії (міста Бар-Ле-Дюк в департаменті Мез). Під час огляду в його автомобілі було виявлено три ручних гранатомета, шість автоматів Калашникова, кілька прицілів, близько 100 детонаторів і 100 кг тротилу", - повідомило ЗМІ.

За його даними, підозрілий француз привернув увагу українських спецслужб за кілька днів до спроби виїзду до Польщі. Зокрема, його підозрювали у незаконному придбанні та зберіганні зброї. Крім того, повідомляє М6, на квартирі, яку знімав підозрюваний в Україні були виявлені "елементи для саморобних вибухових пристроїв", а також "футболка з символікою ультраправої організації" (якої канал не уточнив).

М6 також зазначає, що згідно з його джерелами в правоохоронних органах, підозрюваний громадянин Франції не перебував на обліку у спецслужб. За даними французького телеканалу, молодий чоловік планував переправити арсенал зброї до Франції з метою організації та здійснення терактів. М6 не виключає, що можливо теракти планувалися на час проведення Євро-2016, що пройде у Франції з 10 червня по 10 липня ц.р.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-