Незаконно засуджений у Росії українець Литвинов вимагає вибачень

Незаконно засуджений у Росії українець Литвинов вимагає вибачень

Заява
Укрінформ
Українець Сергій Литвинов вимагає від Росії офіційних вибачень за незаконне кримінальне переслідування.

Заяву він передав через адвоката Віктора Паршуткіна в Генеральну прокуратуру РФ, повідомляє журналіст Радіо Свобода Антон Наумлюк.

«Я незаконно утримувався під вартою з 20 серпня 2014 року по 8 липня 2015 року. Комплексна психолого-психофізіологічна судова експертиза встановила, що мене катували, щоб змусити підписати складені слідчими протоколи допитів із «вдячними» показами у вбивстві не менше 39 осіб. Експертиза також встановила, що ці «зізнавальні» свідчення були записані не з моїх слів. Тобто слідчі фальсифікували матеріали справи. У зв'язку з цим вимагаю принести мені від імені Російської Федерації офіційні вибачення через заподіяну шкоду внаслідок кримінального переслідування», - написав Литвинов.

За словами адвоката, в разі ігнорування заяви його підзахисного бездіяльність прокуратури захист оскаржуватиме в суді.

Він також розповів, що Литвинова утримують у Новочеркаську в одиночній камері. А гроші, які йому переказують українські консули, за допомогою працівників СІЗО віднімають у нього місцеві "авторитети".

Нагадаємо, Литвинов був затриманий у 2014 році і обвинувачений у вбивствах кількох десятків мирних жителів Луганської області, які він нібито вчинив, перебуваючи в складі добровольчого батальйону «Дніпро-1».

Однак коли захист довів, що «жертв» Литвинова ніколи не існувало, то слідчий комітет РФ звинувачення зняв. Відразу після цього українця звинуватили у крадіжці та засудили до 8,5 років ув'язнення.

Фото: Антон Наумлюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-