Герой України облаштував під маєтком тунелі зі скарбами і

Герой України облаштував під маєтком тунелі зі скарбами і "чорною касою"

Фото
Укрінформ
Під час обшуку у маєтку першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука правоохоронці виявили під будинком мережу тунелів, де у сейфах зберігалися  золоті зливки, антикваріат і "чорна бухгалтерія".

Як повідомляє прес-центр СБУ, співробітники СБУ та прокуратури провели санкціоновані обшуки на робочих місцях та за місцем проживання першого заступника губернатора та двох його помічників, затриманих після одержання хабара. При цьому вдома у Романчука знайшли валізу з 300-ми тисячами доларів США та велику кількість ювелірних виробів.

"Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких знаходилися сейфи із золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом, столове срібло. У сейфах також зберігалася «чорна бухгалтерія», яка доводить проведення корупційних оборудок", - наголосили в СБУ.

Нагадаємо, напередодні співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою припинили корупційну діяльність групи високопосадовців на чолі з Героєм України першим заступником голови Миколаївської ОДА Миколою Романчуком.

Спочатку правоохоронці затримали двох помічників заступника губернатора у центрі Миколаєва після отримання хабара у розмірі вісімдесят тисяч доларів США. Гроші були частиною суми у 92 тисячі американських доларів, яку чиновники вимагали від підприємця за сприяння у оформленні документів на видобуток корисних копалин. При затриманні співробітники СБУ були змушені застосувати зброю. Згодом було затримано і самого Романчука.

Відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України. Першого заступника губернатора та заступника голови однієї райдержадміністрацій Миколаївщини затримано згідно із ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Романчука етапували в ізолятор тимчасового тримання в Одесі.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-