MH-17: перші результати слідство оприлюднить на початку осені

MH-17: перші результати слідство оприлюднить на початку осені

Укрінформ
Спільна слідча група у справі про збитий на Донбасі авіалайнер «Малайзійських авіаліній» оприлюднить перші результати розслідування на початку осені.

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на голландську прокуратуру, під егідою якої діє ця група.

"Будуть оприлюднені дані про тип зброї, з якої був збитий літак рейсу MH17, і точне місце запуску", - йдеться у повідомленні прокуратури Нідерландів.

Спільна слідча група уточнила, що раніше сподівалася завершити цю частину розслідування до кінця півріччя, але деякі питання забрали більше часу, ніж передбачалося. Але, запевнили в прокуратурі, розслідування перебуває на дуже просунутій стадії.

Зокрема, йдеться у повідомленні, спільна слідча група досі чекає на інформацію від Росії про зенітно-ракетних комплексах «Бук».

У спільній слідчій групі зазначили, що всупереч повідомленням деяких засобів інформації, вона не оприлюднить повний звіт про розслідування наприкінці літа. Результати розслідування будуть оформлені у кримінальній справі, що має бути розглянута судом або трибуналом – це звичайна процедура при кримінальному розслідуванні.

Інформацію про перебіг розслідування 3 червня отримали у вигляді електронного бюлетеня родичі жертв; цей бюлетень буде оприлюднений для всіх на сайті нідерландської прокуратури на початку наступного тижня, повідомила слідча група.

Спільну слідчу групу створили органи прокуратури і поліції Нідерландів, Австралії, Малайзії, Бельгії та України: вони співпрацюють у кримінальному розслідуванні, що має на меті визначити осіб, відповідальних за катастрофу літака рейсу MH17, і притягнення їх до відповідальності.

Як повідомлялося, Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий на сході України 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, усі загинули. З них - 192 підданих Нідерландів (один мав громадянство США), 44 громадянина Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії, 10 - Великої Британії (один мав і громадянство ПАР), четверо німців і четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади і один - Нової Зеландії.

Комісія Ради безпеки Нідерландів, яка вела розслідування причин катастрофи лайнера, 13 жовтня 2015 року опублікувала доповідь, в якій зазначається, що літак був збитий ракетою класу "земля - повітря", випущеної з установки "Бук".

У травні 2016 року австралійська юридична фірма LHD подала позов проти Росії і російського президента Володимира Путіна в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) від імені родичів жертв авіакатастрофи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-