Школярі окупованого Донбасу з вересня зможуть навчатися дистанційно

Школярі окупованого Донбасу з вересня зможуть навчатися дистанційно

Укрінформ
З 1 вересня 2016 року має бути офіційно введена форма дистанційного навчання в школах Донеччини для дітей з тимчасово окупованих територій.

Про це в інтерв’ю кореспондентові Укрінформу розповіла директор департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації Надія Оксенчук.

"Зараз наш Інститут післядипломної педагогічної освіти займається тим, щоб запустити вже справжнє дистанційне навчання. Закуплено платформу, розроблено контент, відповідні методики та програми. Визначено 5 шкіл, де будуть працювати підготовлені тарифіковані вчителі, їм буде платитися заробітна плата. Весь процес буде контрольованим", - повідомила вона.

У таких групах буде близько 30-35 учнів.

"За нашими оцінками, якщо ми запустимо цих 5 пілотних шкіл, то вони зможуть охопити 2500 дітей. Якщо буде запит, ця форма отримає популярність, то ми зможемо наказом ще і не одну школу "відкрити" - тобто, дати можливість школам вести дистанційну освіту", - повідомила Оксенчук.

Запуск такої системи дистанційного навчання планується з 1 вересня 2016 року. "За нормативними документами Міністерства освіти і науки України зараховуватися на дистанційну форму навчання можна тільки до кінця І семестру. І учні з окупованих територій все одно мають приїжджати сюди й складати іспити", - повідомила Оксенчук. Власне, і до цього часу на Донеччині існувало дистанційне навчання, однак це відбувалося "більше "кустарним" способом, на волонтерських засадах".

На думку директора департаменту освіти і науки Донецької ОДА, форму дистанційного навчання варто вводити не лише виключно для дітей з тимчасово окупованих територій, а й по всій території України.

Більш детально читайте інтерв’ю Надії Оксенчук на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-