Жебрівський декомунізував всі вулиці на Донеччині

Жебрівський декомунізував всі вулиці на Донеччині

Укрінформ
Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський підписав розпорядження про перейменування в рамках декомунізації усіх назв вулиць, які не були перейменовані місцевою владою.

Про це він повідомив у Фейсбуці.

"Щойно підписав розпорядження про перейменування всіх комуняцьких назв вулиць на людські (до яких не дійшли руки в місцевих радах). Процес декомунізації на Донеччині, де є контроль української влади, завершено", - написав губернатор.

Нагадаємо, 17 травня Жебрівський встановив міськими головами і очільниками райдержадміністрацій остаточний двотижневий термін на виконання закону про декомунізацію. Фактично строк сплив 31 травня.

Згідно з вимогами закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", міські та районні ради Донецької області повинні перейменувати міста, вулиці, демонтувати пам’ятники, які є спадщиною комуністичного режиму.

До сьогодні всі міста, селища і райони області вже перейменовані. У містах Бахмут, Торецьк і Добропілля у повному обсязі перейменували вулиці. Між тим, не всі об'єкти топоніміки були перейменовані в Авдіївці, Маріуполі та Слов'янську.

Станом на 26 квітня 2016 року на території, підконтрольній українській владі, вимоги закону були виконані на 90%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-