"Миротворець" заявляє, що не публікував персональні дані журналістів

Укрінформ
Опубліковані на сайті центру "Миротворець" дані не належать до категорії персональних, а є контактними даними журналістів, які вони по своїй волі передали терористичній організації "ДНР" і самі публікували в мережі.

Про це йдеться у відповіді центру "Миротворець" на заяву послів G7, оприлюдненій 3 червня.

Як повідомляється в документі, 2 червня 2016 року на сайті http://www.gov.uk/ з'явилася заява послів G7 з їх глибоким занепокоєнням нібито розкриттям сайтом "Миротворець" персональних даних журналістів, які отримали акредитацію в терористичній організації "ДНР".

Колектив центру "Миротворець" ознайомився з цією заявою і, йдучи назустріч послам G7, вкотре уважно вивчив опублікований у блозі сайту "Миротворець" список журналістів, акредитованих у терористичній організації "ДНР".

"Проведені нами консультації зі спеціалістами вкотре підтвердили, що опубліковані у блозі сайту "Миротворець" дані не належать до категорії персональних даних, а є звичайними контактними даними, які журналісти по своїй волі й усвідомлено передавали представникам терористичної організації "ДНР" і самостійно публікували в мережі Інтернет", - йдеться в заяві.

Як зазначають автори документу, на думку спеціалістів, посли G7 спиралися у своїй заяві "на недостовірні джерела інформації і на підставі отриманих від них даних зробили заяву".

Також колектив Центру вбачає в цьому "спробу окремих осіб і організацій через послів G7 тиснути на "Миротворець" шляхом їх (послів G7) дезінформування і введення в оману щодо кваліфікації опублікованих даних і діяльності центру "Миротворець".

"Колектив центру "Миротворець" заявляє, що готовий до плідної співпраці і може ознайомити представників спецслужб і поліцейських органів країн G7 з результатами своєї діяльності з протидії російської агресії", - запевнили автори документа.

Крім того, в "Миротворці" заявили про готовність передати наявні дані про більш як 62000 проросійських бойовиків, терористів та їх спільників, російських найманців і військових злочинців, які вчиняли і продовжують вчиняти злочини проти національної безпеки України, світу, безпеки людства і міжнародного правопорядку.

"Сподіваємося, що інтегрування цієї інформації в інформаційні системи спецслужб і поліцейських органів країн G7 істотно посилить контроль над поширенням проросійського тероризму і російської пропаганди в країни G7", - зазначається в заяві.

Водночас помічник генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович сьогодні на прес-конференції у Києві заявив, що Організація Об'єднаних Націй стурбована ситуацією, яка виникла з сайтом «Миротворець», де були опубліковані персональні дані журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми стурбовані ситуацією у зв'язку з опублікуванням на сайті «Миротворець» персональних даних людей, особливо це стосується журналістів», - сказав Шимонович.

Він зауважив, що такі дії ставлять засоби масової інформації під загрозу. ООН виступає за те, що працівники ЗМІ у всьому світі не мають наражатися на небезпеку, зокрема таким чином.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-