В Україні можуть ввести єдину систему е-обліку деревини

В Україні можуть ввести єдину систему е-обліку деревини

Укрінформ
Державне агентство лісових ресурсів України ініціює запровадження єдиної системи електронного обліку деревини для лісокористувачів.

Про це повідомила в.о. голови  Держлісагентства Христина Юшкевич в інтерв’ю газеті "Голос України".

"Наразі Держлісагентство ініціює запровадження єдиної системи електронного обліку деревини для всіх постійних лісокористувачів. Такий облік надасть можливість повного контролю лісового ресурсу в державі", - сказала Юшкевич.

За її словами, Держлісагентству підпорядковано 73% лісів, а 27% - іншим постійним лісокористувачам (комунальні підприємства, облагроліс, лісгоспи Міноборони).

Юшкевич нагадала про те, що у лісогосподарських підприємствах Держлісагентства впроваджена і функціонує єдина державна система електронного обліку деревини, яка охоплює близько 99% всієї заготовленої деревини та забезпечує точний облік лісоматеріалів на лісосіці в onlіne-режимі за рахунок маркування деревини спеціальними бирками зі штрих-кодом.

За її словами, така система є ефективним засобом протидії незаконним рубкам, дієвим чинником підвищення ефективності лісогосподарського виробництва за рахунок застосування сучасних логістичних та управлінських рішень, скорочення часу на формування облікової і звітної документації, зменшення простою транспортних засобів, підвищення виходу цінних сортиментів та виробничої дисципліни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-