Затримали другого підозрюваного у розтраті

Затримали другого підозрюваного у розтраті "кіотських" коштів

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро затримали у місті Старобільськ Луганської області другого підозрюваного у замаху на розтрату 480 млн грн, отриманих Україною згідно з Кіотським протоколом. 

Про це повідомляє прес-служба бюро. 

"У ході досудового розслідування встановлено, що затриманий за попередньою змовою з секретарем ДП «Українські екологічні інвестиції», якого було взято під варту 18 травня, створив під чужим іменем підконтрольну групу фіктивних підприємств, оформлених на підставних осіб. Таким чином він намагався створити уявну конкуренцію з метою забезпечення перемоги фіктивних суб'єктів господарської діяльності при проведенні державних закупівель на реконструкцію мереж освітлення на загальну суму понад 480 мільйонів гривень", - зазначили в НАБУ.

Коли справа набула розголосу, наголосили в бюро, затриманий, який тимчасово мешкав у м.Києві, виїхав до Луганської області за місцем проживання його батьків, обірвав контакти зі співвиконавцями, змінив телефони та вжив інших заходів, спрямованих на уникнення кримінальної відповідальності.

"У результаті розшукових заходів його місце перебування було встановлено. Під час обшуку квартири виявлено речові докази, які, у сукупності з раніше здобутими, вказують на причетність затриманого до вчинення злочину", - повідомили у відомстві. 

Затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у розмірі 3,625 млн грн. Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-