Перевезти прах Коновальця в Україну до 2018 року не вдасться - дипломат

Перевезти прах Коновальця в Україну до 2018 року не вдасться - дипломат

Укрінформ
Перепоховання Євгена Коновальця в Україні, вірогідно, не відбудеться до 2018 року.

Про це під час "круглого столу" в Укрінформі сказав представник МЗС Ярослав Баран.

"Уже кілька років порушується питання про перепоховання тіла Євгена Коновальця, який похований у Роттердамі в Нідерландах. Ми не можемо зараз цього зробити, тому що догляд за цією могилою здійснює канадське товариство Українських січових стрільців. Вони оплатили оренду цієї могили до 2018 року (законодавство Канади передбачає оплату землекористування похованнями. - Ред.) і сказали, що до 2018 року не хочуть на цю тему говорити", - зазначив Баран.

За його словами, МЗС все ще чекає остаточної відповіді від Посольства України в Канаді, яке веде переговори з представниками товариства Українських січових стрільців, і може лише сподіватися на позитивний результат.

Нагадаємо, 14 червня 2016 року виповнюється 125 років від дня народження видатного діяча українського національно-визвольного руху Євгена Коновальця.

У постанові ВР від 25 листопада 2015 року йшлося про перепоховання тіла  Коновальця в Україні. Кабінету Міністрів рекомендувалося звернутися до уряду Королівства Нідерланди з проханням сприяти цьому.

Фото: tyzhden.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-