Дмитро Булатов, командир підрозділу "Фасад", екс-міністр
Війна – надовго, з тими тенденціями, що є – на роки
05.06.2016 08:00

- У них зброя, загалом, більш сучасна. Наприклад, ПТУРи їх кращі. Гранати з їх АГС-ів розриваються частіше - мабуть, у них зброя "свіжіша" за роками випуску. У них є 9-міліметрові автомати, а у нас - ні. Але нам це не заважає. Мотивація у нас вища, і бажання перемогти у нас вище. Відповідно, навіть наявність у них - місцями - більш сучасної зброї не заважає нам давати їм по зубах.

- Сухі гілки - це дотепно. Але чи є якісь більш сучасні засоби виявлення супротивника?

- У нас є тепловізори. Є прилади нічного бачення. На кожному посту - обов'язково. Вночі це наші очі.

- Але їх недостатньо, щоб на дальніх підступах засікти диверсійну групу?

- "Зеленка". Посадки. Рельєф. Є місця, де вони можуть підійти на 100 метрів, і лише після цього ми їх знаходимо. Якщо в "зеленці" є просвіт, через цей просвіт тепловізором побачити людину можна. А якщо він буде повзти через певний рельєф, то помітити його можна тільки тоді, коли він з'явиться у полі зору. По-різному буває.

- Я спеціально збирався піти в армію. Прийшов у військкомат, попросив повістку. Вважаю, що якщо ми боремося за свою країну - а ми за свою країну боремося - треба робити свій внесок. Говорити про це, перебуваючи в органах виконавчої влади, у Верховній Раді - це одне. А робити конкретні справи - зовсім інше. Свій внесок в обороноздатність країни я роблю собою, своїм часом, своїми можливостями. Ми ж тут не тільки воюємо. Тут же весь час виникають питання щодо забезпечення тощо.

Відтак, якщо ми хочемо перемогти, багатьом треба в цьому конкретно брати участь. І добре робити свою роботу.

- А що із забезпеченням?..

- Зараз - все добре.

- А коли було... ненормально?

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-