Тука обіцяє за 10 днів вирішити проблеми з пенсіями переселенців

Тука обіцяє за 10 днів вирішити проблеми з пенсіями переселенців

Укрінформ
Затримка у виплаті грошової допомоги для внутрішньо переміщених осіб не пов'язана з відсутністю в державному бюджеті грошей на виплати, а зумовлена розбіжностями у баченні, як саме проводити верифікацію соціальної допомоги.

Про це сказав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука під час презентації звіту про проведення моніторингу призупинення дій довідок ВПО, соціальних виплат та пенсій у Донецькій, Луганській, Харківській, Запорізькій та Дніпропетровській областях, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дійсно на засіданні РНБО ми розглядали це питання. Хочу зазначити, що в уряді не існує точки зору не виплачувати допомогу переселенцям, аби заощадити гроші або з якихось інших причин. Проблема полягає не у відсутності коштів, проблема полягає у тому, що різні органи по-своєму бачать процес верифікації, й інколи ці точки зору не збігаються", - сказав Тука.

Він також запевнив, що бюрократичні перепони у виплаті пенсій для внутрішньо переміщених осіб будуть усунені протягом 10 днів.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів України поновив виплату пенсій приблизно 90 тис. особам, яким раніше вона була припинена у зв'язку з перевіркою через підозри в проживанні цих людей на території, тимчасово непідконтрольній Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-