Міносвіти хоче модернізувати сім вишів за європейські кошти

Міносвіти хоче модернізувати сім вишів за європейські кошти

Укрінформ
Міністерство освіти та науки разом з Міністерством фінансів та Європейським інвестиційним банком розпочинають проект з модернізації інфраструктури семи українських університетів та підвищення їх енергоефективності.

Про це повідомляє прес-служба МОН. 

"Для нас цей проект є одним із найбільш пріоритетних. Враховуючи, що за роки незалежності для державних університетів майже не будувалися нові корпуси і рідко де проводилися капітальні ремонти, співпраця із європейськими кредитно-фінансовими установами у цьому напрямку є надзвичайно своєчасною і потрібною. Ми розглядаємо модернізацію матеріально-технічної бази університетів як одну з умов реального зрушення у процесі підвищенні якості освіти", - зауважила міністр освіти та науки Лілія Гриневич під час робочої зустрічі із представниками Європейського інвестиційного банку. 

За умови прийняття Кабміном відповідної постанови у червні, фінансова угода між Міносвіти та ЄІБ може бути підписана вже у вересні 2016 року. Загальний бюджет програми - близько 172 млн євро.

Наразі вже виділено 250 тисяч євро для аудиту університетів, і він успішно пройшов у трьох із семи вишів. Також передбачається створення групи з управління проектом, до якої увійдуть представники Міносвіти, Мінфіну та Європейського інвестиційного банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-