Посли

Посли "Сімки" закликали "Миротворця" прибрати дані журналістів

Укрінформ
Посли країн "Великої сімки" (G7) в Україні глибоко занепокоєні оприлюдненням персональних даних журналістів на веб-сайті "Миротворець" і закликають відповідальних осіб видалити їх із сайту.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті посольства Великої Британії.

"Ми закликаємо тих, хто відповідальний за "Миротворець", видалити персональні дані з веб-сайту та утримуватися від провокаційних характеристик", - наголошують посли.

Як зазначається, характеристика всіх включених до списку журналістів як "колабораціоністів з терористами" загрожує їхній власній безпеці та свободі укрїнських засобів масової інформації, яка завойована дорогою ціною.

"Журналісти мусять мати можливість виконувати свою роботу без погроз, утисків та залякування. Це життєво важливо та в державних інтересах, щоб журналісти мали можливість повідомляти про події на Донбасі та будь-де в іншому місці", - наголошують посли країн "Великої сімки".

Вони також закликали український уряд розслідувати погрози, пов'язані з публікацією інформації на сайті "Миротворець", та забезпечити захист свободи засобів масової інформації в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 24 травня центр "Миротворець" опублікував на своєму сайті черговий список іноземних журналістів, які співпрацюють з Росією. У переліку згадувалися 293 людини - рівно стільки ж журналістів внесені в список, опублікований на сайті МЗС РФ. Згодом "Миротворець" видалив цей список.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-