Нові правила для дитсадків: Міносвіти обіцяє ще й спростити ліцензування

Нові правила для дитсадків: Міносвіти обіцяє ще й спростити ліцензування

Укрінформ
Введення в дію нового санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів буде сприяти відкриттю нових дитячих садочків та дозволить вивести у правове поле ті з них, які зараз працюють нелегально.

Про це під час брифінгу сказала начальник відділу дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Тамара Панасюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сподіваємося, що нова редакція регламенту буде не тільки сприяти розвитку мережі комунальних навчальних закладів, але й приватних, які будуть відкриватися у пристосованих приміщеннях, приміщеннях житлового та нежитлового фонду», - сказала Панасюк. 

За її словами, зараз в Україні в черзі у дитячі садочки знаходиться приблизно 90 тисяч дітей. Тільки у Києві батьки понад 14 тисяч дітей очікують можливості влаштувати дитину в дитсадок.

Також, як зазначила Панасюк, завдяки спрощенню правил «з тіні» вийдуть і ті дитячі дошкільні заклади, які розташовуються у звичайних квартирах та зараз працюють нелегально.

«Ми впевнені, що нова редакція санітарного регламенту буде сприяти і виведенню з позаправового поля діяльності тих дошкільних навчальних закладів, які працюють на сьогодні, відкриті у квартирах, інших приміщеннях, і про себе поки не заявляли», - сказала Панасюк. 

Вона повідомила, що Міністерство освіти та науки планує також привести у відповідність з новим санрегламентом умови ліцензування діяльності дошкільних навчальних закладів, що повинно спростити процедуру ліцензії для приватних дошкільних навчальних закладів.

Як повідомляв Укрінформ,  24 травня в дію вступив новий санітарний регламент для дошкільних навчальних закладів, яким передбачено умови, що сприятимуть створенню дитячих садків, в тому числі у житлових та нежитлових приміщеннях.  Серед нововведень: зняття обмежень щодо замовлення дитячими садочками деяких послуг, зокрема харчування у разі відсутності в установі харчоблоку, та послуг з прання білизни.

Також згідно з новим санітарним регламентом, відтепер після тимчасової відсутності у навчальному закладі дитина може відвідувати установу без медичної довідки за умови відсутності явних ознак захворюваності. У разі інфекційного захворювання довідку про можливість відвідувати дитсадок видає та медична установа, яка здійснювала медичний контроль за станом дитини.

Також у новому регламенті відсутня дрібна регламентація щодо побутового облаштування та  встановлені чіткі вимоги відносно чистоти, організації харчування, освітлення, розпорядку дня та інше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-