Розенко обіцяє зняти питання пенсійного віку в переговорах з МВФ

Розенко обіцяє зняти питання пенсійного віку в переговорах з МВФ

Укрінформ
Питання підвищення пенсійного віку в Україні постійно порушується під час переговорів з МВФ, але завдання української сторони - продемонструвати Міжнародному валютному фонду, що є альтернативні рішення.

Про це віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив в ефірі телеканалу "UA:Перший", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ідуть конструктивні переговори. Безумовно, ця тема постійно піднімається, але наше завдання продемонструвати Міжнародному валютному фонду, що у нас є інші, альтернативні рішення, які можуть полегшити фінансову ситуацію у Пенсійному фонді України і дадуть можливість підвищити якість соціального захисту, зокрема, пенсіонерів", - сказав Розенко.

При цьому віце-прем'єр нагадав, що нині остаточного тексту Меморандуму з МВФ ще немає, та запевнив, що питання пенсійного віку у цьому проекті Меморандуму буде знято.

"Воно не носить жодного практичного значення, адже ситуація у Пенсійному фонді від підняття пенсійного віку жодним чином не зміниться. Тому уряд не буде вносити жодних пропозицій щодо підвищення пенсійного віку в Україні", - наголосив він.

Натомість, за словами Розенка, уряд пропонує інші шляхи проведення пенсійної реформи в Україні, зокрема, до парламенту уже передано законопроект, який передбачає введення накопичувальної пенсійної системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-