Міноборони обіцяє вже завтра результат перевірок військової форми на якість

Міноборони обіцяє вже завтра результат перевірок військової форми на якість

Укрінформ
Покарати винних, якщо такі є, у виготовленні неякісної форми для військовослужбовців обіцяють в Міністерстві оборони України після завершення лабораторних досліджень та висновків уповноваженої комісії.

Про це сказав директор департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України Володимир Гулевич у коментарі Укрінформу.

"Призначена міністром оборони комісія, яка зараз працює, туди входять і представники прокуратури, і СБУ, і представники нашої військової інспекції, служб правопорядку інших служб та Міністерства оборони, яка розглядає факт про поставку начебто неякісних товарів, і по висновках роботи комісії ми будемо приймати відповідні рішення", - сказав Гулевич.

У свою чергу начальник центру розвитку та супроводження матеріального забезпечення Дмитро Марченко зазначив, що на лабораторні висновки можна очікувати вже завтра.

"За рішенням міністра оборони було вилучено продукцію і вона була здана в лабораторію. Завтра будуть певні випробування і ми будемо знати, якісна форма постачалася для військовослужбовців або ні", - зауважив Марченко.

Він також пояснив, як саме виробники фальсифікують виготовлення якісної форми для військовослужбовців: "Виробник виграє лот,.. показує військовому представнику якісний шматок тканини… На готовій продукції військовий представник перевіряє лише лінійний розмір і відповідність зовнішньому вигляду, ставить печатку і відправляє на склад. По факту виробник в себе на фабриці із залишків або іншої неякісної тканини може  пошити форму".

Відповідаючи на запитання журналістів, скільки коштів цьогоріч заплановано виділити на закупівлю військового одягу, Гулевич зазначив: "За напрямками мого департаменту передбачено більш як 7 млрд грн на цей рік, що стосується військової форми одягу - то це 1,6 млрд, це приблизно 60% від кошторисних призначень минулого року".

Як відомо, раніше у Фейсбуці волонтер і радник Президента України Юрій Бірюков написав, що з ним зв'язався "парламентер" і вимагав зупинити перевірки відповідності форми для військовослужбовців. При цьому співрозмовник погрожував влаштувати демонстрації і протести.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-