Ізраїль допоможе Україні в реабілітації ветеранів АТО

Ізраїль допоможе Україні в реабілітації ветеранів АТО

Укрінформ
Ізраїль має унікальні знання і досвід в питаннях реабілітації учасників бойових дій і готовий передати цей досвід Україні.

Про це заявив посол Ізраїлю в Україні Еліав Бєлоцерковські на зустрічі з віце-прем'єр-міністром України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе, повідомляє Урядовий портал.

"Посол звернув увагу Климпуш-Цинцадзе на два пріоритетні напрямки роботи Посольства Ізраїлю в Україні: психологічну допомогу людям, що страждають на посттравматичний синдром, і реабілітацію військових. Посол зауважив, що Ізраїль має унікальні знання та досвід у цих питаннях, які готовий передати Україні", - йдеться у повідомленні.

У цьому контексті, за його словами, особлива увага приділяється проекту центру, у якому б ізраїльські фахівці тренували українських медиків і надавали їм професійну підтримку протягом безпосереднього лікування пацієнтів. У такому центрі також планується запровадити гарячу лінію першої психологічної допомоги, наприклад, для учасників АТО.

Посол висловив сподівання, що такий центр стане для України національним проектом і держава докладе максимум зусиль, щоб його реалізувати. Ізраїль, у свою чергу, готовий забезпечити такий центр технологіями, а його співробітників - спеціальними знаннями та тренуванням.

Климпуш-Цинцадзе подякувала послу Бєлоцерковські за надважливу для України ініціативу. Вона додала, що зі свого боку докладе всі сили, щоб консолідувати та скоординувати спільні зусилля українського та ізраїльського урядів у цьому питанні.

Крім того, під час зустрічі посол Бєлоцерковські зауважив, що "Держава Ізраїль у своїх міжнародних перемовинах завжди підтримує позицію України стосовно її європейської та євроатлантичної інтеграції".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-