Фіктивні підприємства набрали у

Фіктивні підприємства набрали у "Хрещатику" кредитів на $40 мільйонів – ГПУ

Укрінформ
На підставі ухвал суду слідчі Нацполіції 31 травня провели обшуки у приміщеннях ПАТ "КБ "Хрещатик", у ході яких виявлено та вилучено документи та матеріальні носії інформації, що підтверджують злочинну діяльність.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами привласнення державних коштів, фіктивного підприємництва та легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом в особливо великому розмірі, здійснюється Управлінням нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби Генеральної прокуратури України, повідомляє прес-служба ГПУ.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що група підприємств з ознаками фіктивності безпідставно на основі підроблених документів отримала кредити в ПАТ "КБ "Хрещатик" на суму понад 40 млн доларів США", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у подальшому частина вказаних грошових коштів через фіктивні підконтрольні підприємства були спрямовані на погашення заборгованості за їхніми кредитними договорами з метою виведення з-під застави високоліквідного майна іпотекодавців.

При цьому зазначені операції з погашення кредиторської заборгованості та виведення іпотечного майна із під застави було проведено працівниками ПАТ "КБ "Хрещатик" за один день.

Такі дії службових осіб банку призвели до суттєвого порушення нормативно-правових актів Національного банку України, у зв’язку з чим Правлінням НБУ 05.04.2016 віднесено банк до категорії неплатоспроможних.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-