У Києві до літнього сезону готові  9 пляжів

У Києві до літнього сезону готові 9 пляжів

Укрінформ
Санітарні паспорти отримали пляжі: Дитячий, Венеція, Молодіжний, Передмістна Слобідка, Золотий та Центральний у Дніпровському районі, Чорторий у Деснянському районі, Вербний в Оболонському та Пуща-Водиця у Святошинському районі.

Про це повідомив генеральний директор КП "Плесо" Денис Пікалов на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу, передає прес-служба відомства.

"Уперше в Києві моніторинг якості води в озерах буде здійснюватись за сучасною технологією. Раніше потрібно було 5 діб, аби визначити чи відповідає вона санітарним нормам. Сьогодні в нас є можливість робити це швидше в 6 разів. Завдяки спеціальним дослідженням за 18 годин маємо повну інформацію і можемо оперативно приймати рішення - закривати пляжі чи залишати їх відкритими. Ми також зробили акцент на обладнанні зон відпочинку та пляжів модульними туалетами, які повністю відповідають сучасним стандартам. Окрім того відновили систему радіофікації", - зазначив Пікалов.

Аби підтримувати пляжі в належному стані, комунальне підприємство придбало нову піскоприбиральну машину. Вона очищає пісок методом просіювання, оснащена фронтальним блендером і ножем, які дозволяють рафінувати пісок на глибину до 10 см в залежності від умов роботи. З їхньою допомогою підбирається сміття як великих так і малих розмірів. За годину машина може прибрати від семи до 12 тисяч квадратних метрів пляжу. Ще ретельніше комунальники слідкуватимуть і за якістю води.

Крім того, комунальники збільшили кількість рятувальних постів. Наразі їх 18, 11 із них будуть знаходитись саме на пляжах. Там чергуватимуть кваліфіковані рятувальники та є все необхідне обладнання. Вперше за останні 5 років заплановано підсипку піску на 4 пляжах — Вербний, Пуща-Водиця, Передмісна Слобідка і Райдужний.

Також комісія Київської міської ради взяла до відома відповідний звіт та прийняла рішення звернутися до Національної поліції в місті Києві, щодо можливості збільшити кількість патрулів біля зон відпочинку та пляжів, аби посилити безпеку громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-