Державне бюро розслідувань поки без претендентів на посаду голови

Державне бюро розслідувань поки без претендентів на посаду голови

Укрінформ
З 10 травня лише троє претендентів подали до конкурсної комісії документи на зайняття керівних посад у Державному бюро розслідувань, при цьому 8 червня завершується строк подання цих документів.

Про це поінформувала у понеділок на прес-конференції перший заступник міністра юстиції і член комісії з проведення конкурсу на зайняття посад ДБР Наталія Севастьянова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Севастьянова зазначила, що на даному етапі конкурсу комісія приймає документи від заявників лише на три посади - директора, першого заступника і заступника директора ДБР. 

"Залишилося трохи більше тижня до кінця прийому документів на ці три вакансії і подано всього три пакети документів. Це неприпустимо. Але сподіваємось, що більше документів надійде ближче до кінця терміну подачі заяв", - сказала Севастьянова.

Вона зауважила, що для усіх працівників ДБР передбачені "достойні заробітні плати".

"Керівник ДБР приблизно буде отримувати 44 тисячі гривень, а простий слідчий органу - 29 тисяч. Це конкурентні зарплати сьогодні на ринку", - сказала урядовець.

Севастьянова нагадала, що на керівні посади ДБР можуть претендувати громадяни України, не молодші 35 років, які мають вищу юридичну освіту, стаж роботи в галузі права не менше 10 років, досвід роботи на керівних посадах не менше 5 років, володіння державною мовою, відсутність судимості і відсутність членства у будь-якій партії.

Під час конкурсу претенденти на посади в ДБР повинні будуть пройти поліграф і тести на володіння знаннями в галузі чинного законодавства, а всі списки кандидатів, які подадуть документи на посади в ДБР,  будуть оприлюднені.

"Ми маємо мати повну картину, хто претендує на те, щоб очолити орган, який по факту буде займатися дуже великим шматком слідства в цій країні", - сказала вона.

Перший заступник міністра сподівається, що "нас почує професійна юридична спільнота і громадськість і найближчим часом ми отримаємо серйозний пул кандидатів".

Севастьянова нагадала, що ДБР забере функцію слідства від прокуратури і тому дуже важливо не лише створити його швидко, а й підібрати "якісно нових людей не з системи". 

Інший член конкурсної комісії Роман Майданник поінформував, що загалом у ДБР працюватиме 1500 осіб. При цьому, за його словами, в слідчих підрозділах бюро має бути не більше 49% працівників із діючих слідчих.

"Інші працівники - це особи, які не працювали в органах прокуратури. Цей орган має стати дійсно новим і незалежним", - сказав він.

Майданник також нагадав, що ДБР, як спеціальний правоохоронний орган, буде проводити досудове розслідування щодо злочинів, вчинених службовими особами, які займають особливо відповідальне становище, злочинів, вчинених службовими особами НАБУ, та злочинів проти встановленого порядку несення військової служби, які передбачені відповідним законом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-