ДАІшникам, університету Шевченка й Вернадці відключають гарячу воду за борги

ДАІшникам, університету Шевченка й Вернадці відключають гарячу воду за борги

Укрінформ
ПАТ "Київенерго" може відключити вже найближчими днями послугу гарячого водопостачання для 110 установ та організацій, що фінансуються з державного бюджету, а також близько 90 установ, фінансування яких здійснюється з місцевого бюджету (міського та районних бюджетів Києва).

Про це йдеться у прес-релізі, що є у розпорядженні Укрінформу.

"ПАТ "Київенерго" після реалізації усіх процедур із врегулювання дебіторської заборгованості за теплоенергію починає відключати бюджетні організації столиці від гарячого водопостачання. Серед найбільших боржників, яким вже найближчими днями може бути відключено послугу гарячого водопостачання, - 110 установ та організацій, що фінансуються з державного бюджету, а також близько 90 установ, фінансування яких здійснюється з місцевого бюджету (міського та районних бюджетів Києва)", - інформують у компанії.

Зокрема, за даними Київенерго, загальна заборгованість бюджетних установ та організацій станом на 1 травня сягнула 206 млн грн. За 4 місяці вона зросла майже утричі. Так, борг за теплову енергію установ та організацій, фінансування яких здійснюється з державного бюджету, на 1 травня 2016 р. становив 146,4 млн грн, а заборгованість установ та організацій, фінансування яких здійснюється з міського та районних бюджетів столиці, - 59,5 млн грн.

Зазначається також, що заборгованість за теплову енергію усіх категорій споживачів столиці досягла 2,2 млрд грн, що в 3,7 раза перевищує заборгованість компанії перед НАК "Нафтогаз України" за природний газ, який був використаний для виробництва теплової енергії в Києві.

У компанії додали, що найбільше за теплоенергію заборгували установи, розпорядником фінансування яких є Міністерство освіти та науки України. Найгірші розрахунки - у Київського Національного університету ім. Т.Г. Шевченка. Борг університету станом на 23 травня без урахування обсягів споживання у поточному місяці перевищив 16 млн грн.

Серед боржників Київенерго також опинилися Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м.Києві, Управління державної автомобільної інспекції Головного Управління  МВС України в м.Києві, Національна бібліотека України імені В.І.Вернадського, Державна фіскальна служба України, лікарня для вчених Національної академії наук України, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, комунальне підприємство "Київська міська лікарня ветеринарної медицини" тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-