Луценко хоче наповнити місцеві прокуратури юристами, які не працювали в ГПУ

Луценко хоче наповнити місцеві прокуратури юристами, які не працювали в ГПУ

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко хоче переглянути процедуру призначення регіональних та місцевих прокурорів, зокрема, наповнити місцеві прокуратури юристами, які не працювали у ГПУ.

Про це він заявив на прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Буде переглянуто рішення щодо призначення  регіональних та місцевих прокурорів. Хочу наповнити місцеву прокуратуру юристами, які не працювали у Генеральній прокуратурі. Безумовно, є чесні, віддані молоді професійні прокурори, це не означає, що усі вони втратять роботу. Але тим не менш, я не припускаю для себе, аби з 3 тис. 388 кандидатів іззовні, які балотувалися на конкурсах у місцеву прокуратуру, дійшло до посад аж двоє, при 180 місцевих прокуратурах", - сказав Луценко.

Так, він підкреслив, що кожна вакансія буде заповнюватися професійними людьми, які пройдуть конкурс, але акцент усе ж робитиметься на допуск зовнішніх кандидатів, які мають юридичну освіту, але не працювали в органах прокуратури.

"Хочу, аби саме у місцевих прокуратурах за 1,5-2 роки створилася нова корпоративна культура, яка перестане розглядати людину або бізнес як об’єкт наживи, хочу, щоб звідти ця нова генерація пробилася у регіональні прокуратури і станом на 1 квітня наступного року саме ці нові люди мають створити нові органи самоуправління, котрі будуть займатися за європейським взірцем призначенням та зняттям з адміністративних посад на всіх щаблях діяльності органів прокуратури", - наголосив Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-