Ліквідатор банку

Ліквідатор банку "нагрів" Фонд гарантування на 108 мільйонів

Укрінформ
Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно ліквідатора банку "Європейський", який привласнив кошти Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Генеральною прокуратурою України затверджено і спрямовано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього ліквідатора Акціонерного комерційного банку "Європейський". Вказана особа у грудні 2009 року за попередньою змовою з фактичним власником зазначеного банку та іншими особами, використовуючи своє службове становище, з метою заволодіння коштами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, склала та направила до Фонду списки, в які внесла завідомо неправдиві відомості стосовно права 724 вкладників зазначеного банку на отримання відшкодування гарантованих сум за рахунок Фонду на загальну суму понад 108 млн грн (ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України)", - йдеться у повідомленні.

На підставі зазначених документів 472 вкладникам Фондом було безпідставно перераховано та виплачено гарантованих відшкодувань на загальну суму майже 71 млн грн, якими заволоділи зазначені особи.

Іншим вкладникам кошти на загальну суму майже 37 млн грн не були перераховані у зв'язку із припиненням злочинної діяльності співробітниками СБУ.

Фондом гарантування вкладів фізичних осіб заявлено позов про стягнення шкоди завданої злочином.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-