Пожежа у Літочках: уряд створив слідчо-оперативну групу

Пожежа у Літочках: уряд створив слідчо-оперативну групу

Оновлено
Укрінформ
На позачерговому засіданні уряду було сформовано урядову комісію щодо встановлення обставин пожежі у селі Літочки Київської області у понеділок, 30 травня.

Про це інформує Урядовий портал.

"Комісія з розслідування вивчатиме причини трагедії у приватному будинку на Київщині, внаслідок якої загинули 17 осіб. Серед першочергових завдань урядової комісії - проведення перевірок діяльності об’єктів, які надають подібні послуги в усіх регіонах України", - йдеться у повідомленні.

Комісію очолює віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко. До її складу увійшли: перший заступник міністра соціальної політики, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій, заступник голови Національної поліції, заступник міністра охорони здоров’я, заступник міністра фінансів, голова Державної архітектурно-будівельної інспекції, заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства - керівник апарату, голова Державної фіскальної служби, міністр юстиції та його заступник, директор департаменту оборони та безпеки міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Через місяць комісія має звітувати про результати своєї роботи.

Як повідомлялося раніше, у ніч 29 травня у с. Літочки Броварського р-ну, Київської обл. сталася пожежа, внаслідок якої загинуло 17 осіб, й ще 5 доставили до лікарні з опіками різного ступеню тяжкості. Того ж дня за дорученням Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана відбулося засідання оперативного штабу з вивчення обставин пожежі у складі віце-прем’єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка, представників Міністерства соціальної політики, міністерства охорони здоров’я, міністерства фінансів, міністерства економічного розвитку, ДФС, ДАБІ, а також представників МВС, ДСНС і Київської обласної адміністрації, які працювали на місці трагедії.

За попередньою інформацією пожежа сталася на території приватного будинку, де було організовано тимчасове проживання людей похилого віку.

Створений і працює оперативний штаб на рівні Київської області для ліквідації наслідків трагедії та невідкладної допомоги постраждалим.

За дорученням Президента у Київській області оголошений траур за жертвами пожежі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-