Проживання у згорілому будинку престарілих коштувало 6 тис. на місяць

Проживання у згорілому будинку престарілих коштувало 6 тис. на місяць

Укрінформ
Власник будинку престарілих у с.Літочки Броварського району Київської області, де вночі сталася пожежа, укладав з літніми людьми договори.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"З’ясувалося, що у даному домоволодінні приватний підприємець організував проживання осіб похилого віку. З мешканцями укладались договори. Ліжко-місце у хостелі з доглядом обслуговуючого персоналу коштувало для пенсіонерів 6 тисяч гривень на місяць", - зазначають у поліції.

Наразі проводяться слідчо-оперативні дії та встановлюються причини пожежі. Поліцейські перевіряють правомірність функціонування даного закладу та надання належних заходів догляду за людьми, які там проживали.

Раніше голова Київської ОДА Максим Мельничук на брифінгу заявив, що про будинок пристарілих у Літочках не знала ані адміністрація, ані відповідні служби.

Як повідомила у Фейсбуку начальник Нацполіції Хатія Деканоїдзе, наразі триває вилучення документів, після правоохоронці зможуть установити законність функціонування закладу.

"Підприємця" затримано у порядку ст.208 Кримінально-процесуального Кодексу. За даним фактом слідчими поліції Київської області відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Нагадаємо, сьогодні вночі у селі Літочки Броварського району на території приватного домоволодіння в двоповерховій будівлі, в якій організовано тимчасове проживання осіб похилого віку, виникла пожежа, внаслідок якої загинуло 17 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-