Учасники Днів Америки у Львові вшанували пам'ять американських  пілотів

Учасники Днів Америки у Львові вшанували пам'ять американських пілотів

Фото
Укрінформ
Посадовці США, України, Польщі та військовослужбовці Національної академії сухопутних військ в рамках проведення Днів Америки у Львові вшанували пам'ять американських пілотів, які поховані на Личаківському кладовищі.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

"На початку заходів було покладено квіти до могил всесвітньо відомого українського письменника Івана Франка, а також автора безсмертної «Червоної рути» Володимира Івасюка. Згодом було вшановано пам'ять американських пілотів, які поховані на Личаківському кладовищі", - йдеться у повідомленні.

Крім того, високопосадовці поклали квіти до могил учасників проведення антитерористичної операції на сході України.

У заходах взяли участь, заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов, командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Попко, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, міський голова Львова Андрій Садовий.

З американської сторони були присутні посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, командувач Сухопутних військ ЗС США в Європі генерал-лейтенант Фредерік Бен Ходжес та представники об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи «Україна».

Як відомо, щороку американці в останній понеділок травня відзначають національне свято — День пам’яті. Воно присвячене пам’яті американських військовослужбовців, що загинули у всіх війнах і збройних конфліктах, в яких США брали участь.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-