Президент посмертно нагородив командира блокпосту під Дебальцевим

Президент посмертно нагородив командира блокпосту під Дебальцевим

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко нагородив орденом "Золота зірка" Героя України старшого лейтенанта ДПСУ В'ячеслава Семенова, який загинув при виконанні службових обов'язків взимку 2015 року.

Про це повідомляє прес-служба голови держави.

"Президент Петро Порошенко під час урочистих заходів з нагоди Дня прикордонника вручив найвищу державну нагороду – орден «Золота Зірка» Героя України старшого лейтенанта В’ячеслава Семенова його вдові Тамарі", - йдеться у повідомленні.

У серпні 2014 року офіцер за власним бажанням мобілізувався та одним з перших написав рапорт про направлення в зону АТО. Під час Дебальцевської операції він командував легендарним постом «Балу», який мав стратегічне значення для оборони міста і з початку 2015 року зазнавав постійних нападів із застосуванням танків, важкої артилерії, мінометів.

«Вісім днів та ночей старший лейтенант Семенов командував особовим складом блокпоста «Балу» - і не просто командував, а підтримував високий бойовий дух підрозділу. Він брав на себе відповідальність, особисто очолював групу під час виконання найбільш небезпечних завдань. Під його безпосереднім керівництвом було відбито п’ять атак російських військ та проросійських бойовиків», - наголосив Президент.

Глава держави зазначив, що В’ячеслав Семенов загинув смертю Героя на бойовому посту.

Президент також вручив нагороди 10 військовослужбовцям Державної прикордонної служби. 17 прикордонників, які відзначилися під час виконання завдань із охорони державного кордону, отримали ордери на квартири.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-